CNC-Freesmachine FLUXYS

DRIEASSIGE CNC-FREESMACHINE BIJ FLUXYS,

KRIJGT MEER DAN ZOMAAR EEN FACELIFT!

Morlitech vervangt Heidenhain sturing, drivers, motoren en meetsysteem

Fluxys België bouwt en exploiteert in ondergrondse leidingen en de bijbehorende meet-, meng-, compressie- en drukreduceerstations. Hierbij heeft Fluxys in het bijzondere aandacht voor de gaten in de flensen. De gaten ten opzichte van elkaar moet met een dermate hoge nauwkeurigheid gebeuren dat je een CNC nodig hebt. Bij Fluxys hebben ze daarvoor een CME type UBF-1300 CNC staan, een drieassige machine met een 45°-freeskop.

Deze machine beschikte nog over een Heidenhain sturing uit de 100-familie, een reeks die Heidenhain heeft stopgezet en waarvoor het geen wisselstukken meer levert. De kans is dan groot dat je bij een probleem rekening moet houden met een lange stilstand.

Hierdoor is de keuze gemaakt om de sturing, de drives, de motoren en het meetsysteem te vervangen door de moderne generatie van Heidenhain componenten, met meer mogelijkheden, uitgebreid aanbod aan tastcycli en grotere nauwkeurigheid tot gevolg!

De TNC 320, een veel modernere sturing die Heidenhain speciaal met het oog op retrofit heeft ontwikkeld! De prijs is schappelijk en de aansturing van de drivers is nog analoog.” Fluxys wilde ook voor de toekomst garant staan voor kwaliteit en flexibiliteit en koos daarom voor de TNC640, waarbij de mogelijkheid is om in een later stadium over te gaan naar digitale drivers.

Naast de grotere nauwkeuriger zijn ook het aantal beschikbare freescycli (ronde kamers frezen, rechthoekige kamers frezen, sleuffrezen …), in combinatie met freesstrategieën (bijvoorbeeld schillend frezen), ook enorm toegenomen. Ook de dialoog-programmeertaal kan men op de sturing ook in ISO-programmeertaal programmeren. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld bestanden die vanuit offlinepakketten ingelezen worden, te kunnen aanpassen.

Als we Kürt Vanmelle vragen naar zijn ervaringen, dan is hij zeer positief over zowel de retrofitoperatie als de samenwerking met Morlitech, een van de vaste partners waarmee Heidenhain samenwerkt en die alle nodige ondersteuning krijgt van de Duitse fabrikant. “De operator is alvast bijzonder tevreden dat hij niet langer op een klein schermpje hoeft te turen. Ook technisch zijn we er qua nauwkeurigheid op vooruitgegaan”, vertelt Kürt Vanmelle.

 

Auteur:”Metallerie”, Titel: “Drieassige CNC-freesmachine bij Fluxys”, 13/05/2019 [Online]

CONTACTEER ONS

info@morlitech.be

Morlitech BVBA

Lieven Morlion
Europalaan 1 B3
8970 Poperinge

Tel. +32 (0)57 33 40 61

Get Directions

Maatschappelijke zetel

Koekuitstraat 6A
8640 Vleteren

Get Directions